Managing Partner Niilo Mustonen Blicin toimiston edessä.

Puoluesihteerit johdattelivat yrityksiä vaalikevääseen

Blicin toiminnan ytimessä on vahvistaa vuoropuhelua päättäjien ja yritysten sekä muiden yhteiskunnallisten toimijoiden välillä. Tänä syksynä yhtenä välineenä tavoitteen toteuttamisessa toimivat järjestämämme aamiaistilaisuudet, joissa yhteistyökumppaneillemme tarjoutui mahdollisuus keskustella kolmen suuren puolueen – kokoomuksen, keskustan ja SDP:n – puoluesihteereiden kanssa.

Jokainen puoluesihteeri alusti omalla aamiaisvuorollaan puolueensa valmistautumisesta ja asemoitumisesta vuoden 2019 ”supervaalikevääseen”. Kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesosen ja keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalaisen aamiaisilla keskustelu polveili luonnollisesti myös nykyisessä hallituskaudessa – sen käytänteissä, haasteissa ja saavutuksissa. SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm kertoi alustamallaan aamiaisella oppositiopolitiikan kuulumisia sekä kuvasi SDP:n mittavaa ohjelmavalmistelua.

Jokaisessa tilaisuudessa kuulijakunta haastoi puoluesihteerit avaamaan puolueiden näkemyksiä erityisesti ilmastonmuutokseen, työvoimapulan ratkaisemiseen sekä työnteon ja yrittäjyyden kannattavuuteen liittyen. Myös uusien sukupolvien rooli tulevissa vaaleissa nousi keskusteluissa esille. Huomionarvoista aamiaistilaisuuksissa oli keskustelun keskittyminen eduskuntavaaleihin – eurooppalaiset teemat näyttävät odottavan vielä vuoroaan.

Vilkasta ajatustenvaihtoa puoluesihteerien ja kuulijakuntamme välillä oli ilo todistaa. Tilaisuuksien saama huomio osoitti, että vaalit ovat herättäneet kovasti kiinnostusta jo kuluneen syksyn aikana. Blicissä odotammekin jo malttamattomina kevään mittaan kiihtyviä vaalikeskusteluita. Nyt on kuitenkin otollinen aika vielä hengähtää hetki ja toivottaa alkava vuosi tervetulleeksi. Menestyksekästä uutta vuotta kaikille!