Juhani Kaskeala

Senior Advisor
juhani.kaskeala@blic.fi

Olen Juhani Kaskeala ja Blicillä...

Toimin asiantuntijana puolustusasiakkuuksissa. Roolini tarjoaa minulle mielenkiintoisen ja antoisan mahdollisuuden pysyä asioissa tiiviisti mukana: vaikka virallinen eläkeikäni on jo takana, asioihin aktiivinen vaikuttaminen pitää mielen yhä virkeänä. Neuvonantajan roolin lisäksi toimin muutamien yritysten hallituksissa. Oman yritystoiminnan harjoittaminen aktivoi sekin arkeani mukavasti.

Urapolulleni mahtuu runsaasti kokemuksia, joista on hyötyä neuvonantajan tehtävässä sekä vaikuttamistyössä. Kahdeksan vuotta puolustusvoimain komentajana, lähes 40 000 ihmisen organisaation johdossa, opetti varmasti vastuunkantoa.

Vaikuttamisessa olennaisinta on uskottavuus: luottamuksen luominen ja vakuuttavan, faktoihin perustuvan tiedon jakaminen. Vaikuttamistyön on oltava vilpitöntä ja läpinäkyvää – rivien välistä asiaa edistämällä ei saavuteta kestävää. Poliittisia päättäjiä, sotilaita, toimittajia ja talouselämän edustajia tavatessani haluan heti kättelyssä ilmaista, mikäli olen jonkin ajamani hankkeen asialla.

Taustaa

Puolustusvoimat, Puolustusvoimien komentaja

Suomen tasavallan presidentti, adjutantti

Puolustusvoimat, Suomen sotilasasiamies Lontoossa sekä Brysselissä

Puolustusneuvosto, yleissihteeri

Puolustusministeriö, puolustuspoliittisen osaston pääjohtaja

Useita hallituspaikkoja suurissa suomalaisissa yrityksissä, mukaan lukien mm. KONE

Lukusuositukseni

Lukusuosituksen sijaan annan katselusuosituksen – nimittäin Tshernobyl -draamasarjan. Haukkasimme vaimoni kanssa sarjan kahdelta istumalta. Mielestäni se kuvaa erinomaisella tavalla silloista neuvostoyhteiskuntaa. Sen lisäksi, että sain sotilasurani aikana tutustua Neuvostoliittoon, toimin myöhemmin seitsemän vuotta ydinvoimalobbarina, jolloin tulin myös perehtyneeksi jossain määrin myös ydinvoimaloiden teknologiaan.