Katja
Palosaari

Trainee
katja.palosaari@blic.fi

Olen Katja Palosaari ja Blicillä...

Aloitin Brysselin toimiston harjoittelijana heinäkuussa 2023. Matkani tänne voi sanoa alkaneen Oulun yliopiston maantieteen tutkimuslaitokselta, jossa opiskelin aluekehitystä ja -politiikkaa ja missä innostuin erityisesti EU-politiikkaan keskittyneistä kursseista. Opintojeni aikana kävin lisäksi sivuaineopintoja kauppatieteellisen puolelta, lähdin vaihtoon Kanadaan ja suoritin korkeakouluharjoittelun Suomen Canberran suurlähetystössä, Australiassa.

Filosofian maisteriksi valmistumisen jälkeen kiinnostukseni EU-asioihin vei minut Brysseliin, jossa työskentelin ensin koordinaattorina EU-aluetoimistossa ja sitten Euroopan Unionin Neuvoston sihteeristössä. Neuvostossa työskentelin kasvi- ja eläinterveydellisten kysymysten, metsätalouden ja ruoantuotannon teemojen parissa sekä opin EU-instituutioiden toiminnasta niiden ytimestä.

Blicillä olen ilokseni päässyt osaksi dynaamista työympäristöä ja -tiimiä, jossa uteliaalle ja ratkaisukeskeiselle ihmiselle löytyy aina mielenkiintoisia työtehtäviä. Monenlaisten toimijoiden, verkostojen ja tehtävien parissa työskentely soveltuu herkästi innostuvalle generalistille mainiosti, joten koen olevani täällä kuin kala vedessä.

Vapaalla

Neulominen
60%
Päämäärättömät kävelyt
25%
Pulmapähkinät
15%